Recept: Klobáska na Dunaji s cibuľovým čatní

Rád by som sa s Vami podelil o môj recept kde sa snúbia dve obľúbené ingrediencie červené víno Dunaj a klobása.

Klobáska na Dunaji

Zoznam surovín

  1. Polosuchú údenú klobásu 1-2ks
  2. Červené víno Dunaj - 2-3 deci
  3. Cibuľa červená 1-2ks
  4. Cibuľa biela 1ks
  5. Zemiaky 3-4ks
  6. Maslo
  7. Horčica
  8. Štipka soli
  9. Štipka čierneho mleteho korenia
  10. Cukor 2-3 čajové lyžičky

Ingrediencie klobáska na Dunaji

Postup

  1. Ošúpané zemiaky nakrájame a dáme variť do osolenej vody.
  2. Červenú cibuľu nakrájame na polmesiace, osolime, okoreníme, dáme do panvice a na malom ohni osmažíme na masielku 5 až 10 minút. Pridáme 2-3 čajové lyžičky cukru, ktorý necháme skaramelizovať, potom podlejeme vínom a počkáme 5 min. než sa nám odparí alkohol.
  3. Do pekáča vložíme klobásku, zalejeme zmesou s panvice a dáme piecť do rúry na 180°C. Klobásku po 15min. v pekáči otočíme a pečieme ďaľších 15min. Klobáska nám príjemne nasiakne zmesou cibule a červeného vína.
  4. Bielu cibuľu nakrájame na jemno, posolime a v miske zamiešame s cca 1PL horčice, kto má rád redšiu konzistenciu može si pridať viacej horčice.
  5. Môžeme servírovať.

Dobrú chuť.

Komentáre